Лутање

wanderlust-o

Он је човек који воли да ужива у необичним стварима. Волео један орах који је претпрошле године посечен јер је почео да се суши. Међутим пањ тог ораха му није био драг. Једног хладног јесењег поподнева га је ископао и однео далеко из свог дворишта како га више не би гледао. Сада на том месту зјапи рупа. Воли да посматра њену празнину.

Није сигуран да ли је на вечерњем небу 26.04.2013. видео трагове Млечног пута, или је то само била магла, али воли да верује да јесте. Воли да посматра звезде ноћу, од тога можда још више воли када угледа Месец дању.

Замишља да је протагониста свих песама икада написаних и да ће кроз њихово тихо певушење чак и после своје смрти живети вечно, премда је свестан да то није могуће. Ипак, воли да верује како јесте. Воли звук доласка воза у метроу.

Понекад замишља да је последњи човек на Земљи. Да су сви у великој журби отпутовали и да је остао сам. Понудили су му да оде са њима али их је одбио, јер каже да још увек није обишао сва места са једног малог списка који носи у десној прегради новчаника. Волео би да обиђе свет на бициклу сада кад већ нема гужве.

Волео је реченице које наговештавају стазе. Волео је лутање.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s