Слободне асоцијације

Freud_Sofa

 

Понекад се осећам као облак, као номад који нема свој дом. Понекад ми дође да лутам улицама док се не изгубим у очима људи и њиховим неиспричаним причама. Некада пак да не идем никуда, да утеху пронађем у писаној речи о којој је неко мислио пре него што ју је забележио на папир. Сада се кријем иза речи које и сам записујем.

Ноћ је пала и деца се играју жмурке. Да ли се сећаш како су лета била топлија када смо били мали? Мрак је био тамнији. Фали ми тог мрака сада. Фале ми обриси чудовишта у гранама, диносаурси. Да ли се сећаш бола? Пао сам са бицикле, одрао сам целу леву ногу и после су ми је од прашине и крви чистили ракијом, пекло је. Сећам се када сам прекрштених руку надурен одјурио кући јер нешто није било по мом.

Та сећања данас делују тако далеко и бледе. То ме плаши, лажем. Не плаши ме, остављају ме равнодушним ствари које би требало да ме плаше и због којих би требало да будем радостан. Равнодушност према чудовиштима која су стварна. Психопатама које не презају ни од чега како би постигли свој циљ без обзира на све. Ево, сада осећам бес али за десет минута када завршим овај текст њега више неће бити. Остаће само осећај празнине и незадовољства због колективне тупости који ће бити замењен кратким осећањем среће када исти овај текст прочита неколико људи до којих ми је стало.

Понекад се осећам као напета струна, чивија ограничава моју слободу да једном будем мол а једном дур, да осцилирам у својој лудој пројекцији овог лудог света који луди. Сви увек осцилирамо између два пола. Онога што је сада и нечег бољег што би могло да буде. Један додир и дур се претвара у мол, али исто тако…

Advertisements

One comment on “Слободне асоцијације

  1. zeleni komarac says:

    Divna nota Kiša. ❤ I Mike.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s