Imam ono što ti treba

Imam ono što ti treba, slivalo se niz njegove zube. Neki ga smatraju za najvećeg trgovca svih vremena, iako trgovina nije bila velika tajna – kupiš jeftino, prodaš skupo. Trgovina je za njega bila zanat. Pogledaj u moje oči. Šta vidiš? Novac, sreću, suze, ljubav, tugu – nabrajao je, poučen dugogodišnjim iskustvom da se sve ove kategorije na kraju svode na crno i belo, dobro i loše, život i smrt. Imam ono što ti teba. Da, samo pogledaj i dobro se zamisli. Ne, ne sanjaš, ja to stvarno mogu. Hajde poželi želju, videćeš. Tekao je med sa njegovih punih usana i pogađao svaki kutak njene znatiželje, taman kada bi uspela da se sakrije od njegovih očiju.

I dalje mi neveruješ? Možda te moja gola brada zavarava, ali ja sam ovde već dugo vremena. Nemoj da te zavara ova elegantna odeća odeća, ja nisam površan, ja stvarno shvatam šta te muči. Zbog čega noću tiho jecaš u jastuk. A pored toga, siguran sam da su ti i roditelji rekli da odelo ne čini čoveka. A ako malo razmislim, ja i nisam čovek – reče sebi u bradu – nije ga čula.

Hajde reci mi šta je to što u tvojim očima pali iskru, a ja ću ti pomoci da izgoriš od sreće. Ima samo jedna začkoljica, moraćeš da požuriš dok kroz mrak nisu počeli da se probijaju jutarnji zraci. Nije bitno zašto, samo požuri. Zar ne želiš da budes zauvek srećna? Zar ne želiš da poseduješ sve ono o čemu si uvek sanjala, ono što niko nikada nije mogao da ti pruži?

Šta ja imam od toga? Ništa. Recimo da mi je to fetiš. Volim da ispunjavam želje.

Želis da budes večno mlada? Bar to nije nikakav problem. Pruži ruku ‘vamo.

U njegovim očima video se odsjaj njene želje za večnim životom. Nije bila sigurna, ali nije imala šta da izgubi, bar je tako mislila. Ako je sve ovo bila šala bar je upoznala šarmantnog mladića, koji nije bio kao ostali. I pre nego što se prvi zraci protegnuše kroz vazduh njihove ruke se spojiše. A iz njegovih usta začu se dubok, njegovoj figuri nesrazmeran, gromoglasan zao smeh. A zatim plač. Figura u crnom kaputu nestade iza ćoška. A na pragu jednih vrata ležala je beba.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s